Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Dan Woo nóż szefa kuchni  60HRC VG10 młotkowany

Dan Woo nóż szefa kuchni 60HRC VG10 młotkowany


Kod produktu:
DANWOO_PER
Producent:
Dan Woo

399,00 zł
Cena netto: 324,39 zł
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w ciągu: 24h
Koszt dostawy od 9,90 zł

 

Idealny nóż do każdej kuchni. Wielowarstwowe ostrze składa się z twardego rdzenia wykutego z japońskiej stali VG10, którą obłożono 66 warstwami miękkiej stali (33 warstwy na stronę) by zapewnić nożowi odpowiednią elastyczność.
Młotkowanie w górnej części noża pomaga w krojeniu np pomidorów czy sera, zapobiegając zbytniemu przyklejeniu się krojonych potraw do ostrza. 
Rękojeść wykonano z G10, czyli laminatu składającego się z warstw włókna szklanego zatopionego w żywicy epoksydowej. G10 jest, odporne na uderzenia, działanie większości czynników chemicznych oraz niskich i wysokich temperatur. Dodatkowo jest antypoślizgowe i ma doskonałą przyczepność.
Metalowe zakończenie rękojeści pozwala na użycie noża do rozgniatania np. czosnku.

Specyfikacja

  • Stal: - Rdzeń VG10 obłożony 66 warstwami stali (33 nastronę)
  • Hartowanie - 60 HRC
  • Długość ostrza: 200 mm
  • Rękojeść: G10
  • Waga: 210g

Każdy nóż zapakowany jest w prezentowe pudełko