Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Kajiwara Kurouchi noż szefa kuchni Aogami #2 63HRC

Kajiwara Kurouchi noż szefa kuchni Aogami #2 63HRC


Kod produktu:
KAJI_KURO_RC_GYUTO21
Producent:

Rodzaj noża:
Nóż szefa kuchni
699,00 zł
Cena netto: 568,29 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Wysyłka w ciągu: Brak informacji
Wysyłka GRATIS !

Aogami #2 - znana również jako blue steel. Stal węglowa z minimalnymi zanieczyszczeniami z huty Hitachi. To stal oparta na Shirogami wzbogaconej dodatkowo wolframem i chromem do przekłada się na większą odporność na ścieranie, a więc ekstremalnie długie trzymanie ostrości oraz na wyższą niż w Shirogami agresję cięcia. Niestety trochę trudniej ją naostrzyć niż Shirogami #2.

Dane techniczne:
- Ostrze: rdzeń ze stali Aogami #2
- Rękojeść: drewno różane pierścień wykonany pakkawood
- Twardość: 62-63 HRC
- Długość całkowita: 35,5 cm
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: 1,9 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 168 g