Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Mcusta Zanmai Gyuto 240mm 8A Molybden Pakka Wood

Mcusta Zanmai Gyuto 240mm 8A Molybden Pakka Wood


Kod produktu:
HBB-6007M
Producent:
Mcusta Zanmai

Typ stali:
Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza:
240
Rodzaj noża:
Nóż szefa kuchni
499,00 zł
Cena netto: 405,69 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Wysyłka w ciągu: Brak informacji
Koszt dostawy od 9,90 zł

 

Zanmai w języku japońskim oznacza luksus. W rzeczywistości pochodzi od sanskryckiego terminu "Samadhi", który odnosi się do wyższego stanu świadomości wywołanego przez medytację. Nazwa została wybrana nieprzypadkowo. Marusho Kogyo łącząc nowoczesną technologię z japońską tradycją produkuje noże, które uznawane są za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne. Podstawową różnicą w produkcji noża jest to, że każdy nóż jest wycinany laserem z jednego kawałka stali. Dzięki temu nie ulega uszkodzeniu struktura wewnętrzna noża (nie ma mikropęknięć, które pojawiają się gdy nóż jest wycinany prasą.) Następnie noże są hartowane z wymrażaniem i sprawdzane. Potem już tylko kilkukrotne szlifowanie, ostrzenie, polerowanie, kolejna kontrola, wyprowadzenie krawędzi tnącej i nóż jest gotowy do użycia.

Nóż  Gyuto o długości ostrza 240mma jest nożem full tang (z jednego kawałka stali). Został wykonany ze stali molibdenowo-wanadowej, charakteryzującej się doskonałymi właściwościami tnącymi. Zahartowany na ok 58HRC doskonale sprawdza się jako nóż do codziennego użytku. Dzięki płaskiemu zakończeniu rączkrękojeści możesz bez problemu rozgnieść czosnek lub inne przyprawy. Uchwyt wykonany z drewna Pakka zapewnia doskonały chwyt, nawet mokrą dłonią.


Noża nie należy myć w zmywarkach. Po użyciu umyć i wytrzeć do sucha.

 Jak ostre są te noże, możesz zobaczyć tutaj:

www.youtube.com/embed/-U1m-9byGxk


.