Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm


Kod produktu:
802-642
Producent:
Satake

199,00 zł
Cena netto: 161,79 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Koszt dostawy od 9,90 zł

Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 34,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 180 g