Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake Nashiji Natural nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural nóż Yanagi-Sashimi 21cm


Kod produktu:
801-447
Producent:
Satake

179,00 zł
Cena netto: 145,53 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Wysyłka GRATIS !

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)

 

Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

 

Satake Nashiji Natural to seria klasycznych japońskich noży o unikatowym wzornictwie, z klingą wykończoną w stylu „nashiji”, który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Piękna faktura przypominająca szorstką skórkę japońskiej gruszki nashi, ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki delikatnym wgłębieniom produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Okrągłe rękojeści z naturalnego drewna są bardzo lekkie i przyjemne w dotyku. Solidny pierścień z wytrzymałego tworzywa skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi.