Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm


Kod produktu:
804-134
Producent:
Satake

Rodzaj noża:
Yanagiba
139,00 zł
Cena netto: 113,01 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Wysyłka w ciągu: Brak informacji
Koszt dostawy od 9,90 zł

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - ok. 23 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 80 g