Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake S/D nóż Yanagi-Sashimi 24cm.

Satake S/D nóż Yanagi-Sashimi 24cm.


Kod produktu:
804-127
Producent:
Satake

159,00 zł
Cena netto: 129,27 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Wysyłka GRATIS !

firm.

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 38,5 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 102 g

Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.