Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake Yoshimitsu nóż Yanagi-Sashimi 21cm.

Satake Yoshimitsu nóż Yanagi-Sashimi 21cm.


Kod produktu:
804-011
Producent:
Satake

199,00 zł
Cena netto: 161,79 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Wysyłka GRATIS !

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Yanagi Sashimi 21 cm.
Ostrze: Rdzewna stal SK-5
Twardość: 62 HRC
Długość całkowita: 33,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 80 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.