Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

Satake Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm


Kod produktu:
806-145
Producent:

149,00 zł
Cena netto: 121,14 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Koszt dostawy od 9,90 zł

Magoroku Saku Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,2 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronnny praworęczny
Waga - ok. 75 g