Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm


Kod produktu:
802-352
Producent:
Satake

Rodzaj noża:
Yanagiba
119,00 zł
Cena netto: 96,75 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Wysyłka w ciągu: Brak informacji
Koszt dostawy od 9,90 zł

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 86 g