Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Tojiro Pro VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Pro VG-10 Nóż do porcjowania 21cm


Kod produktu:
F-896
Producent:
Tojiro

559,00 zł
Cena netto: 454,47 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Wysyłka GRATIS !

Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Dane techniczne:

Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 35,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 150 g