Noże, Ostrzałki, EDC, Survival
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm


Kod produktu:
F-910
Producent:
Tojiro

989,00 zł
Cena netto: 804,07 zł
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w ciągu: 2-3 dni roboczych
Wysyłka GRATIS !

Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 44,0 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 218 g