Noże, Ostrzałki, EDC, Survival

Noże kuchenne Cold Steel

Tak na prawdę to na codzień w kuchni potrzebne są dwa noże. Duży i mały,  W przypadku dużego noża wybór może być tylko jeden  - nóż szefa kuchni czyli duży uniwersalny nóż którym można pokroić i posiekać wszystko oprócz kości i mrożonek.  Mały nóż przyda się do obierania oraz bardziej precyzyjnych prac.


Znaleziono 7 produktów
Sortuj wg

W kuchni każdy nóż ma swoje zastosowanie dlatego oprócz szefa kuchni i małego noża warto kupić noże do zadań specjalnych:

  • Długi i wąski nóż do filetowania,
  • Ząbkowany nóż do chleba
  • Tasak do kości 
  • Nakiri czyli cienki tasak do warzyw, ziół i mięsa (ale nie do kości)
  • Santoku - azjatycjki nóż szefa kuchni trochę krótszy od europejskiego
  • Slicer - długi wąski nóż do krojenia mięsa i wędlin
  • Ząbkowany nóż do sera
  • Ulu - tasak do ziół
  • Yanagiba - nóż do suschi